Cereti sfatul nostru gratuit.

Calitatea este recompensa.

Ghidul clientului

Piscina din fibra de sticla vs piscina din beton


Atunci cand se compara  " piscina din fibra de sticla cu piscina din beton" , cea din fibra de sticla este o alternativa rezonabila pentru familiile care nu isi pot permite o piscina din beton.Exista putine firme  producatoare de piscine din fibra de sticla. Aceasta arata ca sunt putini cumparatori dispusi sa accepte compromisul pentru un pret mai mic, mai ales atunci cand valoarea proprietatii lor este peste medie.

Pentru proprietarii ale caror active imobiliare valoreaza  sute de mii, daca nu milioane de euro, pentru orice imbunatatire, renovare sau accesoriu la casa  lor, trebuie sa se asigure ca si piscina se ridica la standardul activului.

O piscina din beton poate fi construita in sol sau deasupra nivelului solului, fara cheltuieli de ziduri de sprijin si structura poate fi renovata la  20-30 de ani, facand piscina sa arate ca noua. O piscina din fibra de sticla, odata degradata, nu poate fi reparata, ci trebuie inlocuita, ceea ce duce la un cost ineficient.

O piscina din beton poate fi proiectata personalizat pentru a se potrivi  cu nevoile dumneavoastra si pentru a se potrivi cu zona amenajata de care aveti nevoie. Trepte din beton, forma de contur, zone de relaxare, palier de mica adancime pentru copii si alte caracteristici pot fi adaugate in cazul in care le doriti. La piscinele din fibra de sticla, este exclusa aceasta caracteristica de personalizare si sunt limitate in ceea ce priveste forma de contur si profil de fund.

O piscina din fibra de sticla nu poate fi construita cu debordare (canal perimetral) si nici nu poate avea duzele de introducere a apei cu hidraulicitate inversata cu montaj in pardoseala pentru realizarea corecta a circuitului de filtrare-debordare. 

Sfat: Vezi sectiunea “Notiuni de baza” pentru a vedea diferenta pe care acesta caracteristica le face.

Fiti constienti de faptul ca piscinele din fibra de sticla sunt mai ieftine, dar sunt putin mai mult decat un recipient plin cu apa, pot fi mai sensibile la infiltrarea apelor subterane pe la articulatii sau admisii, iar in anumite zone culoarea se poate degrada din cauza razelor soarelui .

Observatii: 

La o piscina din fibra de sticla, sifonul de fund nu este montat in pardoseala din motive constructive, ci este montat in peretele lateral, astfel incat piscina nu se poate goli in totalitate fara ajutorul unei alte pompe mobile.

De regula localul tehnic in care se amplaseaza echipamentele de filtrare si recirculare a apei trebuie sa aibe dimensiunile si o adancime corespunzatoare pentru a permite accesul usor pentru manevrare si mentenanta precum si pentru protejarea  la "riscul de inghet". La majoritatea piscinelor din fibra de sticla localul tehnic se rezuma la un recipient tot din fibra de sticla foarte mic ca dimensiuni (abia daca ai loc sa cobori) si cu o adancime mica ceea ce duce la un grad ridicat al riscului de inghet.

 

O piscina din beton proiectata arhitectural si bine construita, va dura in timp, va extinde spatiul locuintei si va adauga o plus valoare proprietatii dumneavoastra.

Piscinele noastre rezista testului timpului.

 

Piscine © 2014 | Web design by Creare Site