Cereti sfatul nostru gratuit.

Calitatea este recompensa.

Ghidul clientului

ECHIPAMENTE PENTRU PISCINA


Exista o gama vasta de echipamente pentru piscina. De la sisteme de incalzire la aspiratoare robotizate, gama de optiuni de tehnologie pentru a efectua functii similare poate fi coplesitoare. Unii clientii pot fi confuzi si de aceea ii sfatuim sa se bazeze pe rationamentul si alegerea noastra, asigurandu-i ca in spatele fiecarei recomandari sta experienta si profesionalismul nostru.Sfat: Alege intotdeauna echipamentul pentru piscina, care sa se potriveasca necesitatilor tale si solicita mai multe informatii despre acest echipament de la furnizor.

Echipamente  pentru piscina (esentiale)

In propunerile noastre vom detalia si explica caracteristicile si beneficiile din spatele fiecarei optiuni de echipament pe care vi-l recomandam . Ne incurajam clientii sa puna intrebari cu privire la recomandarile noastre si alternativele disponibile.

Filtru de piscina 

Am putea scrie pagini intregi cu privire la avantajele și dezavantajele diferitelor medii de filtrare. Este inutil sa va spun, ca vom recomanda  sistemul de filtrare ce va asigura o intretinere redusa si cel mai eficient consum de energie. Filtrele care au ca mediu de filtrare nisipul si pietrisul de diatomee sunt in scadere ca popularitate pentru ca au nevoie de spalari frecvente (back-wash), folosind astfel mai multa apa care se pierde, precum si mai multe inlocuiri regulate a mediului de filtrare (aprox. la 5 ani). Sticla reciclata  este cea care castiga in popularitate, deoarece necesita mai putine spalari si poate, in teorie, sa fie folosita  timp de zece ani sau mai mult.

 

Cartus filtrant – utilizat pentru piscine si spa-uri mici , este ideal pentru situatiile in care consumul de apa este o problema , deoarece pentru procesul de spalare nu se pierde multa apa, curatarea facindu-se manual sub jet de apa. Cartusul filtrant este una dintre cele mai eficiente modalitati de filtrare de particule si impuritati din piscina sau spa, acesta putand salva intre 7.000 la 12.000 de litri de apa pe an .
Cartusele filtrante  sunt consumabile si necesita curatarea periodica si eventuala inlocuire .

Pompa pentru piscina

Dotate cu prefiltru pompele de piscina sunt proiectate pentru fiabilitate și eficienta energetica. Sunt silentioase si functioneaza in baza unei programari  pe mai multe etape de timp .

 

 

 

Sisteme automate de curatare, igienizare si dezinfectare pentru piscina

Sistem automat de dozare clor si Ph - testeaza in mod automat cantitatea de clor (si Ph) din apa piscinei si administreaza cantitatea exacta de dezinfectant necesar. Elimina riscul de supradozare si diminueaza nevoia de tratament soc al apei din piscina necesar atunci cand concentratia de dezinfectant din apa scade prea mult.

 

 

Electrolizor pentru piscina

Electroliza este un proces de tratare a apei fara chimicale si este cea mai eficienta si mai utilizata metoda tehnica din lume. Este folosit la piscinele cu apa sarata (apa de mare sau apa din izvoare minerale bogate in saruri).
Acest proces este atat ecologic cat si economic.
Mentinerea calitatii apei din piscina devine mai usoara (nu este nevoie sa fie acolo cineva  pentru a adauga pastile de clor). De asemenea, investitia initială se va amortiza, datorita economiilor rezultate de neachizitionarea de produse clorurate, intr-un sezon cel mult doua.
Aceasta tehnologie va crea propriul clor prin utilizarea electrolizei pentru a converti clorura de sodiu( sare ) din apa in clor . Deoarece cresterea Ph-ului reduce eficienta clorului, este esential sa se foloseasca si o pompa pentru reglare Ph.

Sterilizator cu raze UV pentru piscina

Prin generarea unui flux de raze ultraviolete, directionat, se asigura o dezinfectare omogena și completa a apei.
Lampile cu ultraviolete genereaza radiatii care distrug celulele vii din apa. Microbii, virusii, bacteriile, algele sporii de mucegai  sunt distruse usor de razele ultraviolete.
 
 
 

Sfat:  Tratament economic pentru a mentine apa din piscina ca de cristal
1. Efectuati  spalarea filtrului (back-wash) regulat si detartrati filtrul de 2 ori pe sezon.
2. Verificati și corectati pH-ul apei din piscina. Retineti ca intervalul ideal de masurare este intre 7,0 și 7,4.
3. Filtrati apa din piscina cel putin 8 ore pe zi. Pentru cele mai bune rezultate, OTTOFAM va recomanda o perioada de filtrare egala cu cel putin jumatate (sau chiar mai mult)  din temperatura apei.
Exemplu:. Pentru temperatura apei de 25 °C în timpul zilei, timpul de filtrare minim ar trebui sa fie de 12 h si 30 min. In cele din urma, filtrarea pe timp de noapte este inutila, in cazul in care, pe timp de zi  filtrarea este inexistenta!
4. Curatati regulat cosurile de la skimmere si de la pompa de filtrare.
5. Urmati aceste 4 sfaturi si substantele chimice vor actiona in mod eficient iar procesul de dezinfectare a piscinei dumneavoastra va fi foarte economic!

Piscine © 2014 | Web design by Creare Site